SME

Vyprážaný syr už nie je in. V jedálňach univerzít varia aj vegánske jedlá

Novinky v študentských jedálňach.

Údené tofu v kurkumovej omáčke. V univerzitných jedálňach sa stále častejšie objavujú vegánske jedlá.Údené tofu v kurkumovej omáčke. V univerzitných jedálňach sa stále častejšie objavujú vegánske jedlá. (Zdroj: FOTO – ARCHÍV SVS)

Na jedálnom lístku Technickej univerzity v Košiciach minulý rok pribudlo denne jedno vegánske jedlo. V jedálni pozorovali, že čoraz viac študentov má záujem o bezmäsité jedlá.

V tom čase ich oslovila Vegánska spoločnosť, či nemajú záujem zapojiť sa do ich projektu, v rámci ktorého robili workshopy pre rôzne inštitúcie a učili kuchárov variť vegánske jedlá.

Na jedálnom lístku sa postupne začali objavovať nové jedlá, ktoré obsahujú rastlinné a nie živočíšne zložky.

Dnes už majú v ponuke približne 20 až 25 jedál. Najobľúbenejšie je napríklad tekvicové rizoto či vegánska koložvárska kapusta, teda bez mäsa. V ponuke majú aj krémové polievky - hokkaidovú, cviklovú a brokolicovú.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom SME4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu